Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, domatesli, tekir

Domatesli Tekir Ve Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Tekir Ve Barbunya



Soğanlar (Yuvarlak) piyazlık biçiminde doğranırlar Dolmalık biberlerimizin, sap ve çekirdekleri çıkarılıp ince şeritler halinde kesilirler Domateslerin de kabuklarını, elma gibi, soyup çekirdeklerini çıkartırız ve zar büyüklüğünde keseriz Yıkanmış bir limonu da ince dilimler halinde hazırlarız Bir tencereye koyduğumuz tereyağını da eritir ve İçine piyazlık doğranmış soğan katar ve sote ederiz Bunun üzerine de biber eklenir ve biraz daha karıştırılıp domates, defne yaprağı, karabiber, tuz, ve arzu edildiği kadar kırmızı biber ilave edilip 10 dakika daha pişiririz Ocaktan alındıktan sonra ürezine dereotu serpiştiririz Bu karışımı, fırına dayanıklı bir bor kaba koyarız, temizlenip yıkanmış barbunyalar üzerine dizeriz Hepsinin üstüne de domates suyu eklenip ince kıyım limonu koyup yarım saat kadar pişiririz Pişirme ısısı 185 derecedir


Afiyet olsun


Not: fırın önceden 2oo dereceye getirilmelidir Tereyağı yerine ayçiçek likit yağınıda kullanabilirsiniz


Kaynak:Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.