![]() |
Mezeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MezelerYemek Adı : Acılı Fasulye Ezmesi Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler : MALZEMELER 1 su bardağı kuru fasulye 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası kaşar peynir rendesi 2 diş dövülmüş sarmısak yarım çay bardagı zeytinyağ pul biber kekik tuz HAZIRLANIŞI Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın ![]() ![]() ![]() Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MezelerYemek Adı : Alüminyum folyoda pastırma Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 10-15 dilim pastırma 1/2 limon 1 domates Kekik Karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI 30-40 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezeleremek Adı : Biber Yoğurtlama Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 1 kilo çarliston biber 2 adet yumurta 2-3 kaşık mayonez Yeteri kadar yoğurt Tuz Ayçiçek veya Tereyağı Kırmızı biber 2-3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MezelerYemek Adı : Humus Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 1/2 kg nohut 2 yemek kaşığı tereyağ 2 ![]() 5-6 diş sarmısak 1 adet limon kımızı biber kimyon tuz HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslattığınız nohutları iyice haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin ![]() ![]() ![]() Servis yaparken üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Mezeler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MezelerYemek Adı : Hibeş Mutfak : Türk Türü : Mezeler - Ordövrler MALZEMELER 250 gr açık tahin, 2 adet limonun suyu 6 iri diş dövülmüş sarmısak 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı toz karabiber 2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz) 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su HAZIRLANIŞI Tahinin tamamı derince bir kaba konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir ![]() Yazın yapılması pek tavsiye edilmez ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ! |
![]() |
![]() |
|