![]() |
Patates Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Lokmasıpatates lokması nasıl yapılır - israil mutfağı patates lokması tarifiMalzemeler: 6 orta boy patates (kabukları soyulup, rendelenmiş) 2 büyük soğan (kabukları soyulup, rendelenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı ılık su 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı mısır özü yağı Yapılışı: Rendelenmiş patateslerin fazla suyunu sıkarak atınız ![]() ![]() Büyükçe bir tavada tereyağı ve mısır özü yağının yarısını kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bir İsrail yemeği olan patates lokması, aslında tuzlu et yada söğüş dil ile servis edilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|