![]() |
Armutlu Karalahana Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu Karalahana SalatasıArmutlu Karalahana Salatası Tarifi - Armutlu Karalahana Salatası Nasıl Yapılır - Armutlu Karalahana Salatası Malzemeleri Armutlu Karalahana Salatası (Fransa) 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 500 g soğan (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 500 g karalahana (sapları ayıklanıp, yıkandıktan sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı sirke 1 armut (dörde bölünüp, çekirdekli bölümü alındıktan sonra, ince dilimlenmiş) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 60 g taze keçi peyniri (iri parçalara bölünmüş) Kalın dipli büyük birtavaya zeytinyağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() Bu arada 3 I (yaklaşık 13 su bardağı) kaynar suda karalahanaları 7 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alarak suyunu süzün ve karalahanaları soğuk su altında yıkayın, iyice soğuyunca yaprakları top gibi yuvarlayıp avucunuzda sıkarak, bütün sularının iyice süzülmesini sağlayın ![]() Soğanlar iyice esmerleşince, tavaya sirkeyi ekleyip, karışımı suyunun büyük bölümü buharlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin ![]() ![]() Kalan 1/2 çorba kaşığı zeytinyağını küçük bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() Salatayı 8 düz servis tabağına bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|