![]() |
Bamyalı Balık Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyalı Balık Salatasıİtalyan Salatası - Bamyalı Salata - Tavuk Salatası Malzemeler: 1 demet taze soğan (ayıklanıp, yeşil bölümleri bütün bırakılmış; beyaz bölümleri ince doğranmış) 3 defne yaprağı 1 su bardağı sirke 500 g sert ve beyaz etli balık filetosu (yıkanıp, kurulandıktan sonra, yaklaşık 7,5 cm boyunda verevine parçalara kesilmiş) 2 çorba kaşığı salça 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 2 tatlı kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı kekik 500 g taze iç bezelye 150 g konserve (ya da taze) tane mısır 200 g bamya (külahları kesilip, sirkeli suda bekletildikten sonra, bol suyla yıkanmış ve iri parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 125 g mısırunu 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Tarifi: Bir tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() Balık parçalarını çukurca bir tabağa tek kat halinde yerleştirin ![]() ![]() ![]() Bu arada salça ve kalan sirkeyi bir kâsede karıştırıp, taze soğanların beyaz bölümleri, domatesler, tozşeker, tuz, maydanoz ve kekiği ekleyerek karıştırın ![]() ![]() Birtencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içinedelikli buğulama kabı yerleştirin ve tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() Buğulama kabını alıp, mısırları kâsedeki bezelyelerle karıştırarak, kâseyi buzdolabına kaldırın ve 30 dakika soğutun ![]() Buğulama kabına bu kez bamyaları koyup, 30 saniye buharda pişirdikten sonra, bir kâseye çıkarın ve oda sıcaklığına inmeleri için bir kenara bırakın ![]() Buzdolabındaki tabağı ve kâseleri çıkarıp, tabaktaki balıkların suyunu tel süzgeçten küçük bir kâseye süzün ![]() ![]() ![]() Kalın dipli bir tavada çiçekyağını orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|