Hurmalı Brüksel Lahanası Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Brüksel Lahanası SalatasıMalzemeler 500 gr Brüksel lahanası 250 gr havuç rendelenmiş 100 gr kuru hurma, doğranmış SOS: 150 gR yoğurt, soğutulmuş 2 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığıı taze portakal suyu tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı doğranmış taze SERVİS İÇİN 2 baş hindiba veya 1 marul göbeği, ayıklanıp yapraklara ayrılmış 25 gr ceviziçi Yemeğin Yapilisi Lahanaları ayıklayıp sert ve rengi gitmiş dış kabuklarını ayırın İyice yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla kurulayın![]() Keskin bir bıçakla lahanaları doğrayıp rendelenmiş havuç ve hurmalarla birlikte büyük bir kaba koyun İyice karıştırın![]() Sosu yapmak için: Yoğurdu, mayonezi ve portakal suyunu karıştırın Tuz, biber ve taze soğanı ekleyin![]() Sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın Üstünü kapatıp en aza l saat buzdolabında tutun![]() Servis yapmak için: Derin yuvarlak bir kabın içine hindiba veya marul yapraklarını yerleştirin Soğutulmuş salatayı ortasına koyup cevizle süsleyip servis yapın![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Bu ilginç salatanın keskin bir tadı vardır Başlangıç yemeği olarak ilginç bir tariftir Soğuk et ya da sosisle servis yapılabilir![]() ALTERNATİF: Hurma yerine 2 yemek kaşığı kuru üzüm kullanabilirsiniz |
|
|
|