![]() |
Fırınlanmış Enginar Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırınlanmış Enginar SalatasıMalzemeler : 1 adet enginar (ayıklanmış) 100 gr ![]() 20gr kabak 20 gr ![]() 1/2`şer adet yeşil, sarı ve kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılarak ince şeritler halinde doğranmış) 1 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış ve enine doğranmış) 10 gr ![]() 1 tatlı kaşığı pesto (fesleğen) sos Zeytinyağı, balsamik sirke Hazırlanışı : Pesto sos ile 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp ayıklanmış enginarı sosla kaplayıp fırında 20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Dolmalık biberleri, patlıcan ve kabakları ızgarada ya da 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlanmış teflon tavada diriliklerini kaybedinceye kadar pişirin ![]() Geniş bir salata kasesine balsamik sirkeyle harmanlanan yeşillikleri koyup üzerine biberleri ve doğranmış domatesleri ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|