![]() |
Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılırarpa şehriyeli güveç - güveç tarifi - fırında güveçMALZEME ve HAZIRLANIŞI: Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir ![]() Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür ![]() ![]() ![]() Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|