Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boyutlu, salata

3 Boyutlu Salata

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

3 Boyutlu Salata

Malzemeler:

6 orta boy patates

yarım limon

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz

Süslemek İçin:

Beyaz peynir

havuç

maydanoz

çörekotu

kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Patetesleri haşlayıp soyduktan sonra güzelce ezin,püre haline getirinİçine sıvı yağ,tuz ve limonu ekleyip karıştırın

Servis yapıcağınız tabağan dibine yaydırın,ev ve ağaç yapmak için biraz püre ayırın

Tabana püreyi yaydıktan sonra önce çatal yardımıyla düzleştirin,sonra bir kaşığın ters tarafıyla pürüssüz bir zemin elde edin

Ayırdığınız püreyle elinizle,resimdeki gibi bir ev şekli yapın,ağaçları de üçgen şeklinde yapın

Ağaçların üstüne ,aşağıdan yukarıya doğru dizmek şartıyla maydanoz yapraklarını dizinYaprakların alt yüzeyi üstte kalıcak şekilde dizerseniz daha doğal bir ağaç görüntüsü çıkacaktırBu arada yaprakları yıkadıktan sonra yapıştırmaya başlarsanız ıslak olduğu için püreye çok kolay yapışıcaktır

Kardan adamı peyniri top top şekil vererek elde ettim,üç topu bir kürdan yardımıyla tutturdumGözler ve düğmeler çörek otundan,burun ve süpürge havuçtan yapıldı

Evin köşelerini,pencere ve kapısını havuçtan yaptımÇatısına renk vermek için pul biber kullandım

Arkadaki çiti havuçları aynı boyda keserek yapabilirsiniz,ortadan geçen uzun,yatay çiti tutturabilmek için ilk ve son dikey çite birer destek bırakınResimde sanırım az çok görülüyor

Evin yanına taş görüntüsü için yeşil zeytin kullandım

En son olarak peyniri rendeleyip,güzelce salatanızın üzerine serpiştirin

Benim o anda evdeki peynirim yağlı olduğu için çok hoş olmadı,kuru ve yağsız bir peynirle gerçek bir kar havası yakalıycaksınız

Bu benim tablom,siz salatayı çok daha güzel ve farklı yapabilirsiniz,hayalgücünüze kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com