Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, topalak

Etli Topalak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Topalak



Konya Yöresi Etli Topaak - Etli Topalak Tarifi - Etli Topalak Nasıl Yapılır
Malzemeler


750 gram kıyma

1 su bardağı ince bulgur

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı nohut

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 su bardağı et suyu veya su

Tuz, karabiber

Üzerine:

7-8 dal ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı

DERİN bir kaseye kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi koyup yoğurun Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutu haşlayın Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun Tereyağını bir tencereye alın ve domatesle biber salçasını ekleyip kokuları gidene kadar kavurun Et suyu veya suyu ilave edip kaynatın Köfte ve nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın


Elmas Yetgin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.