Baharatlı Salatalık Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Salatalık TurşusuBaharatlı Salatalık Turşusu Tarifi - Baharatlı Salatalık Turşusunun Yapılışı - Baharatlı Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Malzemeler 2 kg küçük salatalık 4 adet orta boy soğan 2 demet dereotu 8 çorba kaşığı tuz 8 çorba kaşığı tozşeker 8 çorba kaşığı tane kişniş 24 çorba kaşığı sirke 4 tatlı kaşığı tane karabiber 2 çorba kaşığı dereotu tohumu 4 adet konserve kavanozu Yeteri kadar su Yapılışı Salatalıkları yıkayıp kenara alın Soğanları temizleyip iri parçalar halinde doğrayın Dereotunu irice kıyın Her kavanozun dibine biraz soğan ve dereotu koyun Üzerine salatalıkları yerleştirin En üste yeniden soğan ve dereotu koyun Her kavanoza 2′şer çorba kaşığı tuz, tozşeker, kişniş, 6′şar çorba kaşığı sirke, 1′er tatlı kaşığı tane karabiber ilave edin Dereotu tohumunu paylaştırın Kavanozun ağzından bir parmak aşağıda kalacak şekilde soğuk su doldurun Kapaklarını kapatın Geniş bir tencerede bol su kaynatın Kavanozları kaynayan suda 15 dakika tutun Çıkarıp kapakları aşağıda kalacak şekilde soğutun Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin 15 gün sonra turşularınızı yiyebilirsiniz
|
|
|
|