Kuşkonmazlı Piliç Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı Piliç SalataKuşkonmazlı Piliç Salata Tarifi - Kuşkonmazlı Piliç Salata Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri ![]() İçindekiler: 200 gr Banvit Piliç Baby Şiş Tava 3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet kuşkonmaz (3`e kesilmiş) 200 gr taze bakla 35 gr badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş) 1 adet küçük boy salatalık (ince yarım ay kesilmiş) 1 adet küçük boy avokado (dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı taze soğan (yeşil kısmı, ince kıyılmış) 1 kök marul (iri doğranmış) 60 ml limon suyu 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (arzu ederseniz) Etlerin şişlerini çıkarın Bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp etleri yerleştirin Her iki yüzlerini hızlı ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar, 2`şer dak pişirin Ateşi kısın, tavanın üzerine kapak kapatın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak daha pişirin![]() Kuşkonmazları bol kaynar suda 1-2 dak bekletip,soyun ve hemen soğuk suya atın Suda birkaç dak bekletip, süzün Kağıt havlu ile kurulayıp, 5 cm uzunluğunda kesin![]() Baklaları bol kaynar suda 5 dak haşlayıp, süzün ve soğuk suya alın Soğuyuncaya kadar bekletip, süzün Kağıt havlu ile hafifçe kurulayın![]() Etler, kuşkonmaz, bakla, badem, salatalık, avokado, soğan ve marulu iyice harmanlayın ![]() Kalan zeytinyağı, limon suyu, hardal ve pudra şekerini küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın Salata malzemelerinin üzerine gezdirip, harmanlayın Biraz dinlendirip servis yapın
|
|
|
|