Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, musakkası, sapı

Enginar Sapı Musakkası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Sapı Musakkası



Enginar Sapı Musakkası Tarifi - Enginar Sapı Musakkası Yapılışı - Enginar Sapı Musakkası Nasıl Yapılır - Enginar Sapı Musakkası Malzemeleri

10 adet enginarın sapı

1 adet limonun suyu

1 adet kesme şeker

1 adet soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

200 gr kıyma

2 adet sivri biber

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 adet domates

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber


Enginar saplarını, yumuşak içlerini elde edinceye kadar soyun ve yarım limonun suyunu eklediğiniz suya atın Sudan alarak istediğiniz büyüklükte kesip üzerlerini örtecek kadar su, kalan limon suyu ile kesme şekerle 15 dakika haşlayın Kıyılmış soğanı yağda soteleyin, kıyma, karabiber ve tuz ekleyerek kavurun Kıyılmış sivri biber ve maydanozu da ekleyerek beş dakika daha pişirin Enginarları süzün, üzerine kıymalı harcı dökün Üstüne halka doğranmış domatesleri yerleştirin Bir su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika pişirin


Elif Korkmazel

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.