![]() |
Süslü Kabak Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süslü Kabak Dolması Tarifisüslü kabak dolması nasıl yapılır - kabak dolması tarifi ![]() Malzemeler- 6 adet kabak 300 gr dana kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 adet rende soğan 1/2 demet dereotu Tuz-karabiber 1 adet rende domates 1/2 su bardağı su Sosu- 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet rende domates 1 tatlı kaşğı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 1/2 su bardağı su Yapılışı- Kabakların dışı temizlenip ikiye bölünür ![]() İç kısımları kabak oyucu yardımı ile çıkartılır ve içleri tuz-karabiberle ovulur ![]() Çukur bir kasede kıyma-yıkanmış pirinç-rende soğan-kıyılmış dereotu-rende domates-tuz -karabiber ve su karıştırıldıktan sonra yoğurulur ![]() Oyulan kabakların 3/4 ü karışımla doldurulur ![]() Dolmaları pişireceğimiz tencerede tereyağ ile rendelenmiş domates sotelenir,ardından domates ve biber salçası ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir ![]() Tencereye kabak dolmaları dik olarak yerleştirilip üzerine su eklenerek önce kuvvetli daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() Ben sıklık olması açısından, kabak dolmalarını servis tabağına aldıktan sonta üstlerini yıkayıp kağıt havlu ile kuruladığım taze papatyalarla süsledim ![]() Yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|