Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, turuç

Turuç Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turuç Reçeli



Malzemeler

3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
7-8 turunç
4-5 karanfil
Yapılışı

Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, kabukları kıvırarak ipe dizeceksiniz Hani şu şekerleme dükkanlarındaki rulo haline getirilmiş narenciye şekerlemeleri gibi Becerebilirseniz hepsini uzunca bir ipe dizin ya da benim yaptığım gibi ayrı ayrı diziler hazırlayın ve büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunç dizilerini atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunç dizilerini atıp orta ısıda kaynatın 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın Turunçları çıkarıp bir tabağa alın ve soğumaya bırakın Ellenecek kıvama geldiğinde ipleri çıkarıp ince şeritler halinde dilimleyin, kavanozlara doldurun, şurubu pay edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.