Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, sebzeli, yaz

Sebzeli Yaz Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Yaz Güveci



MALZEMELER

500 gr kuzu kuşbaşı

2 su bardağı bezelye

2 adet kuru soğan

8 diş sarmısak

200 gr tane fasulye

1 adet patlıcan

4 adet patates

2 adet havuç

2 adet domates

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Karabiber

Tuz


HAZIRLANIŞI

Patlıcanı çizgili şekilde soyun, kabakları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın Fasulyelerin uç kısımlarını kesip bütün olarak bırakın Havuçları temizleyin, halka şeklinde doğrayın Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Bezelyelerin içlerini çıkartın Bütün sebzeleri ayrı kaplarda bekletin


Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve zar şeklinde doğranmış soğan koyun Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin Et suyunu çektikden sonra karıştırarak kavurun Ocağı kapatın Etin üstüne sırayla bezelye, havuç, patates, patlıcan, kabak ve sarmısak koyun 2 adet domatesi rendeleyin Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp kısık ateşte 20 dakika kendi suyuyla pişirin Sebzeleri dağıtmadan bir sefer karıştırıp tencerenin kapağını kapatın 30 dakika daha pişirin Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.