Zeytinyağlı Kereviz Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kereviz DolmasıMALZEMELER 1 adet küçük lahana prinç 1 su bardagi zeytinyagi 1 büyük sogan ½ demet maydanoz 1 çorba kasigi dolusu kimyon tuz karabiber kus üzümü çam fistigi 3-4 adet biber 1 adet domates 2 su bardagi su YAPILIŞ TARİFİ Lahanalari yapraklarini ayirip yikadiktan sonra genis bir tencerede haslayin Yayvan ve genis bir teflon tavaya zeytinyagi koyun soganlari rondo da çekilip pembelesinceye kadar kavurun Daha sonra dogranmis biberi ilaveedin Yikanmis prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanozve baharatlari ilave ederek 2 su bardagi su ile birlikte kisik ateste suyunu çekinceye kadar biraz pisirin Sogumaya birakin Bu arada hasladiginiz lahanalarin ortalarindaki sert kisimlarini keserek sarmaya hazir hale getirin Lahanalari dilediginiz büyüklükte keserek hazirladiginiz içle sararakdüdüklüye dizip 1 su bardagi su koyarak pisirin |
|
|
|