![]() |
Zeytinyağlı Patlıcan Dizme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Patlıcan DizmeMalzemeler; 1 kg ![]() 200 gr ![]() 3 orta boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 3 domates süslemek için maydanoz 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3-4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı su Hazırlanışı; Patlıcanların yarısını alaca soyulur ![]() ![]() ![]() İki soğan julyen kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar bir dilim soyulmuş bir dilim soyulmamış dizilir ![]() ![]() ![]() En üste küp küp doğranmış domatesler dökülür ![]() ![]() ![]() Servis için tencereyi bir servis tabağına ters çevirip maydanozla süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|