![]() |
Zeytinyağlı Feminen Kabak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Feminen KabakMALZEMESİ 1 kg orta boy, ince kabak 5-6 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde ama ince halkalar halinde doğranmış) 7-8 diş sarmısak (ince ince doğranmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı pirinç 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı sıcak su Üzeri için; 1 veya 2 demet dereotu (çok ince kıyılmış) TARİF Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını soyalım ve her birini tam ortadan ikiye bölelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişirelim ![]() Altını söndürüp ocaktan alalım ama hiç kapağını açmadan yemek iyice ılınıncaya kadar bekletelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|