![]() |
Patlıcanlı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı PilavPatlıcanlı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Pilav Yapılışı - Patlıcanlı Pilav Malzemeleri Malzemeler 4 adet uzun patlıcan 2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye 2 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 adet sivri biber 3 adet yumuşak domates 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın 3 bardak sıcak su Hazırlanışı İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin ![]() ![]() ![]() Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT:İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|