Kalkan Balığı İzgarası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkan Balığı İzgarasıKALKAN BALIĞI IZGARASI NASIL YAPILIR : Kalkan balığı uzun dilimler halinde kesildikten sonra, tatlı su ile iyice yıkanır Havlu peçete ile suyundan arındırılıp, yan taraftaki bir tabağın içine konur![]() Geniş bir tabakta, yeterli miktardaki zeytin yağı içerisinde 15 dakika kadar balıkları bekletiniz ![]() Diğer tarafta hazırlanmış olan orta ısıdaki(15o C) ızgarada balıkların iki yüzünüde iyice pişiriniz ![]() Pişen balıkları, uzunca bir tabak içerisine yerleştiriniz Yanında da Kırmızı soğan, yeşillikler ve limon ile herkese servis yapınız![]() ![]() Balıktan sonra Beyaz helva yemeyide ihmal etmeyiniz![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() Kaynak: Nuri DENİZ |
|
|
|