Hamsili Bira Tavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Bira TavasıHamsili Bira Tavası nasıl Yapılır 1 kilo hamsi tatlı su içerisinde iyice bagırsaklarından temizlenir ve suyundan arındırılması içinde Havlu kagıt üzerine konulurlar Diğer taraftan, 1 bardak bira ile 1 adet yumurta iyice karıştırılır (Mikserde olabilir) Diğer bir taraftanda 2 çay bardağı beyaz un ile Mısır unu kendi arasında iyice karıştırılır![]() Suyundan arındırılmış olan Hamsiler önce biralı Sos içerisine daldırılır, ardından un içerisine sokulur ve kızğın bir tavadaki ayçiçek yağında iyice pişirilirler Pişen balıklar temiz bir tabakta bulunan havlu kağıt üzerine yerleştirilirler Roka, Kırmızı soğan ve Domates ile servis yapılır![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Nuri DENİZ
|
|
|
|