Alabalık Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Nasıl PişirilirAlabalık Pişirme - Alabalığın Pişirilmesi - Alabalık Tarifi - Tereyağlı Alabalık - Alabalık Kızartma Alabalığı soğuk suda yıkayın; kağıt havlularla suyunu alın Balığın üzerine tuz serpin Bir taraftan da un'la mısır ununu karıştırın Yayvan bir tavada, kısık ısıda sıvı yağ içinde tereyağını eritin Köpük oluşmaya başladığı zaman alabalığı unlu karışımda altüst edin Elinizde silkeleyip un karışımının fazlasını atın Eğer bu fazla unları atmazsanız biraz sonra tavanız yanık unla dolar ![]() Balığı tavaya yerleştirip, her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika, balık kahverengimsi görünümü alıncaya kadar kızartın ![]() Yada en kolayı temizlenen alabalıklar tuzlanır bolca tereyeğı tavada kızartılır ve dizilir dere kuzuları açık ateşte pişirilir alıntı |
|
|
|