Fırında Palamut Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Palamut Buğulama![]() Malzemeler: * 1 kg temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut * 2 soğan * 9 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr kabukları soyulmuş ve doğranmış domates * 1 5 bardak su* 2 diş doğranmış sarımsak * Yarım çay kaşığı kırmızı biber * 1 defne yaprağı * 2 çay kaşığı tuz * Yarım limonun suyu * Maydanoz * Yarım halka halka kesilmiş limon * Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp, kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin ![]() * İncecik doğranmış iki soğanı, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun ![]() * 500 gr soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin ![]() * 1 5 bardak su, 6 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip 20 dakika pişirin ve balıkların üzerine dökün![]() * Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin ![]() * Soğuk olarak servis yapılabilir ![]() |
|
|
|