![]() |
Güveç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveç Nasıl YapılırSebzeli - Etli Güveç nasıl yapılır - güveç tarifleri - güveçte et - güveç nasıl pişirilir ![]() Malzemeler: yarım kilo dana kuşbaşı 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet patates 4 adet domates 4 adet yeşil biber 1 baş sarımsak 2 baş orta boy soğan 1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir) 1 çorba kaşığı salça (silme) 1-1 ![]() 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz karabiber 1 su bardağı soğuk su Hazırlanışı: Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun ![]() Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Emirdağ Güveci Malzemeler: (6 kişilik) 1 ![]() 1 kilo domates 1 adet patlıcan 150 gram sarımsak 200 gram biber Yapılışı: Sadece et güvece konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güveç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveç Nasıl YapılırMalzemeler: 1 kg kuşbaşı eti 1/2 kg soğan 2 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet kabak 200 gr taze fasulye 1/2 kg domates 1/2 paket margarin tuz, pulbiber 6 adet sivribiber Hazırlanışı: Geniş kaba patates, patlıcan, kabak, taze fasulye temizlenip soyulur, ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|