Fırında Üç Lezzetli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Üç Lezzetli MakarnaFırında Üç Lezzetli Makarna Tarifi - Fırında Üç Lezzetli Makarna Yapılışı - Fırında Üç Lezzetli Makarna Nasıl Yapılır - Fırında Üç Lezzetli Makarna Malzemeleri ![]() İçindekiler: 100 gr Banvit İnce Gogus (haşlanmış, şerit kesilmiş) 6 dilim Banvit Macar Salam (şerit kesilmiş) 350 gr boncuk makarna 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 300 gr bezelye (şoklu) 250 gr lor peyniri (taze, tuzsuz, yağlı) 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) 1 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 20 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 40 gr taze kaşar peyniri 3 çorba kaşığı ekmek kırığı Makarnayı, tuzlu bol kaynar suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün ![]() Yağı ısıtın Soğanları ekleyip, karıştırarak, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3 dak soteleyin ve bir kaba alın Aynı tavaya salamları koyup, karıştırarak hafif kıtır oluncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak pişirin![]() Soğan, salam, et, bezelye, lor peyniri, yumurta, fesleğen, maydanoz ve eski kaşar peynirini iyice karıştırın Makarnaya katıp, iyice harmanlayın ve bir fırın kabına yerleştirin![]() Üzerine ekmek kırığı ve taze kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 200°C fırında, peynir eriyip, ekmek kırıkları altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|