Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastısı, bezelye, taze

Taze Bezelye Bastısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bezelye Bastısı



Taze Bezelye Bastısı Tarifi - Taze Bezelye Bastısı Yapılışı - Taze Bezelye Bastısı Nasıl Yapılır - Taze Bezelye Bastısı Malzemeleri

Malzemesi:

1,5 kg taze bezelye

2 çorba kaşığı sadeyağ

3 çorba kaşığı margarin

2 soğan (orta)

150 gr kuzu eti

1,5 bardak etsuyu ya da su

1 tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için:

12 bardak su

1 kahve kaşığı karbonat


Taze bezelyelerin yanlarındaki kılçıkları kesilip atılır ve bir tencereye su ile bunun içine karbonat ilâve edilerek kaynatılır ve bezelyeler 15 dakika haşlanır ve süzgeçle süzülerek ılımaya bırakılır Bir kuşane alınır ve buna ölçülere göre sadeyağ, margarin, küçük küçük doğranmış soğanlar, kuşbaşı kuzu eti ve tuz konularak yarım saat pişirilir ve ateşten indirilir

Etler kuşanenin ortasına toplu bir şekilde yayılır, etrafına haşlanmış bezelyeler kat kat döşenir Biraz tuz ekilir, su veya et suyu konulur, kapağı kapatılır önce kuvvetli ateşte pişirilerek ısı derecesi yavaş yavaş düşürülür Bezelyeler pişinceye kadar tencere hafif ateşte bırakılır Sonra, kapağı açılır, bir tabak konularak alt üst edilir, tabağa alınarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.