Fırında Altın Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Altın MakarnaFırında Altın Makarna Tarifi - Fırında Altın Makarna Nasıl Yapılır - Fırında Altın Makarna Malzemeleri Fırında Altın Makarna Malzeme: (4 kişilik) Bu renkli makama yemeğinin üzerine dökülen yumurtalı karışım üstte alûn renkli, yumuşak bir kabuk oluşturur ![]() • 350 gr penne makarna• 175 gr brokoli• 50 gr margarin• 225 gr arpacık soğanı, ikiye bölünmüş• 2 diş sarımsak, ezilmiş • 1 adet kırmızıbiber, doğranmış • 50 gr un• 2Vİ bardak yağsız süt • 2/3 bardak beyaz sek şarap • 1 tatlı kaşığı hardal • Tuz ve taze çekilmiş karabiber • 25 gr az yağlı cheddar peynir• 185 gr ton balığı konservesi, süzülmüş• 175 gr mısır konservesi, süzülmüş• 100 gr az yağlı krema• Üstü için: • 2 adet yumurta, çırpılmış • V2 bardak az yağlı taze krema • 50 gr az yağlı cheddar peynir, rendelenmişHazırlama: Fırını önceden 190°’de (gazlı fırınlarda 5) ısıtın Makarnayı az tuzlu suda, paketteki pişirme talimatına göre 10—12 dakika kaynatın Süzün Brokoliyi az tuzlu suda, biraz yumuşayana kadar ancak diriliğini kaybetmeden 4—5 dakikakaynatın Bu arada, margarini büyük bir tavada eritin ve arpacık soğanlarını, sarımsağı, kırmızıbiberi yumuşayana kadar 5 dakika pişirin Unu ilave edin, 1 dakika daha pişirin ve azar azar sütü ekleyin Sürekli karıştırarak kaynatın ve pelteleşmesini sağlayın İçine pişirdiğiniz makarnayı, bro-koliyi ve kalan malzemeleri karıştırın Büyük bir firın kabına alın Yumurtaları ve kremayı birlikte çırpın Makarnanın üzerine dökün En üste rendelenmiş peyniri serpin Önceden ısıttığınız fırında altın sarisi rengini alana kadar 30—40 dakika pişirin![]() |
|
|
|