Fırında Beşamel Soslu Sebzeler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Beşamel Soslu SebzelerFırında Beşamel Soslu Sebzeler Tarifi - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Nasıl Yapılır - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Malzemeleri Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Malzemeler: 300 gr brokoli 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 1 su bardağı bezelye 4 yemek kaşığı un 3 su bardağu süt 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gr taze kaşar peyniri tuz Yapılışı: Kullanacağınız tüm malzemeyi haşlayın Brokoliyi dallarına ayırın Havuç ve patatesi soyarak ince ince dilimleyin Haşladığınız bezelyeleri süzün![]() Hazırladığınız sebzeleri borcam yada küçük bir fırın tepsisine dizin ![]() Beşamel sos için margarin yada tereyağını tencereye alın ve eritin ![]() Unun tamamını tenceye ekleyin ve rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar tel çırpıcı ile kavurun ![]() Kavurduğunuz una azar azar süt eleyin ve hızlıca çırpmaya devam edin Tüm süt bitene kadar aynı işlemi yapın![]() Sosunuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() Muhallebi kıvamına gelen sosu sebzelerin üzerini tamemen kaplayacak şekilde dökün ![]() Beşamel sosun üzerine taze kaşar peynirini rendeleyin (Payniri eşit dağıtın)180 derece önceden ısıtılmış fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirin Ilık yada sıcak servis yapın![]() |
|
|
|