İc Pilavli Tavuk Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İc Pilavli Tavuk PirzolaMalzemeler: * 750 gr tavuk pirzolasi * 3 dis sarimsak * tane karabiber * 1 tutam kekik * 1 tutam biberiye * Tuz, siviyag Iç pilavi için: * 2 su b pirinç* 100 gram tereyagi * 4 çorba k zeytinyagi* 2 çorba k çamfistigi* 1 kuru sogan * 250 gram tavuk cigeri * 3 çorba k kusüzümü* tuz, * karabiber, * yenibahar * 1 demet dereotu * tavuk suyu HAZIRLANISI: 1 Siviyagda sogani soteleyin2 Üzerine çamfistigini koyup söyle bir çevirin![]() 3 Tavuk cigerini ve kusüzümünü de ekleyin![]() 4 Tuzunu ve baharatlari da ekleyin![]() 5 Biraz su ekleyin Kapagini kapatin![]() 6 Diger bir tencerede tereyagi ile pirinci kavurun![]() 7 Diger tencedeki cigerli karisimi ekleyin![]() 8 Ikisini karistirip su veya tavuk suyu ile kivamini ayarlayip pismeye birakin![]() 9 En son dereotunu kiyip altini kapatin![]() 10 Tavuklari da firin kabina alip üzerine bahartlari ve tuzu ekleyip firindapisirin Tavuklari iç pilavla servis yapin
|
|
|
|