![]() |
Lahana Bohçalı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana Bohçalı PilavMALZEMELER 6 adet lahana yaprağı 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı sarı üzüm 2 adet havuç 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Üzümleri ılık suda bekletin ![]() Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin ![]() Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün ![]() Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|