Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akasya, pilavı, tarifi

Akasya Pilavı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akasya Pilavı Tarifi





Malzemeler:


5 Adet arpacık soğan

3 Su bardağı pirinç

2 Çorba kaşığı margarin

1 Adet domates

250 gr kuzu eti

1 Adet havuç

1 Su bardağı haşlanmış bezelye

Yeterince et suyu

Yarım demet dereotu

Tuz



Hazırlanış Şekli:

Öncelikle pirinci tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletin Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatınPiştikten sonra suyunu bir kenarda bekletinMargarini tencereye koyun Eti ise küçük parçalar halinde kesin Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin


Havucu rendeledikten sonra ilave edin Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin

Tuzunu ayarlayın Ayırdığınız et suyunu ilave edin Kaynayınca pirinci içine atın Suyunu çekene dek pişirin Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.