Mercimekli Bulgur Pilavı 12 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Bulgur Pilavı 12Mercimekli Bulgur Pilavı 12 Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri 6-7 Kişilik Gerekli Malzemeler: Mercimek (1 su bardağı) Bulgur (3 su bardağı) Domates (2 adet) Soğan 2 adet) Salça (2 çorba kaşığı) Çarliston biber (4 orta boy) Yağ (2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ) Sıcak Su (5-6 su bardağı) Tuz (1 tatlı kaşığı) Pul biber (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) ![]() 1 su bardağı mercimeği bir tencerede orta ateşte 20-25 dakika haşlayın 3 su bardağı bulguru soğuk suda yıkayın ve süzün![]() Ayrı bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin Bu sırada 2 adet soğanı küp küp doğrayın ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun![]() Arkasından önceden yıkadığınız bulguru ilave edin Bulgur kavrulmaya devam ederken 4 orta boy biberi küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin![]() Biberler kavrulurken 2 adet domatesi soyun ve küp küp doğrayıp tencereye atın Kavurma işlemine devam ederken tencereye 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve karıştırın 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiberi de serpin![]() Önceden haşladığınız 1 su bardağı mercimeği tencereye atın(servisi sırasında kullanılmak üzere 1 tatlı kaşığı mercimeği ayırın), karıştırmaya devam edin Yemeğin üzerine 5-6 bardak (bulgurun özelliğine göre) sıcak su koyun ve tencereyi kısık ateşte 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişmeye bırakın![]() Bir çukur kaseyi biraz yağlayın Haşlanmış bir tatlı kaşığı mercimeği tabağın kenarlarına serptikten sonra pilavı da üstüne dökün Kaseyi servis tabağınıza ters çevirerek pilavınızın şekil almasını sağlayın ve servis yapın
|
|
|
|