![]() |
Vejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Sebzeli Soğuk PilavVejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav Tarifi - Vejetaryen Sebzeli Soğuk Pilav Yapılışı 4 kişilik Malzemesi 1 su bardağı pirinç 100 gr taze fasulye 2 kabak 1 dal taze soğan 4-5 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 yumurta Tuz Pirinci tuzlu suda haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın ![]() Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun ve halka halka dilimleyin ![]() Maydanozu yıkayıp kıyın ![]() Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın ![]() Tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın ![]() Kabakları temizleyip küçük küçük doğrayın ![]() Hafif yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika haşlayıp süzün ![]() Soğanı soyup 2-3 parçaya kesin ![]() Kabak, soğan, maydanoz ve zeytinyağını robotta püre haline getirin ![]() Hazırladığınız kabak püresi ve fasulyeleri haşlanmış pirince ilave edip karıştırın ![]() Tuzunu ayarlayıp şekilli bir kek kalıbına dökün ![]() Kalıbın şeklini alması için kaşığın sırtı ile bastırarak karışımın yerleşmesini sağlayın ![]() Buzdolabında 30 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin ![]() Haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|