![]() |
Mantarlı Havuçlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Havuçlu PilavMalzemeler: 2 su bardağı pirinç 500 gr mantar 2 büyük havuç 1 küçük soğan sıvıyağ ve tereyağ 3 su bardağı su tuz Hazırlanışı: Pirinçimizi pilavımızı yapmaya başlamadan yarım saat önce sıcak tuzlu suya koyuyoruz Havuçlarımızı rendeleyip bir kenara alıyoruz ![]() Pirincimiz sıcak suda beklerken biz mantarımızı pişiriyoruz, bunun için mantarımızı doğruyoruz ![]() Yemeklik doğradığımız soğanı biraz sıvı yağ koyduğumuz tavada hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra mantarlarıda ilave ederek mantarları suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve mantarlarıda kenar alıyoruz ![]() yağımızı pilavımızı pişireceğimiz tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelediğimiz havucumuzu ilave ederek iyice kavuruyoruz havuçlara mantarıda ilave ettikten sonra , suda beklettiğimiz pirincimizide bir süzgeçe alarak soğuk suyla yıkıyoruz kavurduğumuz havuçların ve mantarların üstüne 3 bardak su ve tuz ilave ederek su kaynayana kadar bekliyoruz ![]() kaynayan suya pirinçlerimizide ilave ederek pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz pilavımız piştikten sonra 20 dak ![]() ![]() dilediğimiz gibi süsliyerek servis yapıyoruz Not:Mantarlı havuçlu pilava en son demlenmeye bırakma aşamasına geçmeden ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|