![]() |
Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Baharatlı Bulgur PilavıVejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi - Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak bulgur 1,5 bardak kaynar su 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı mısırözü yağı 1 soğan, küçük doğranmış 4 diş sarımsak, dövülmüş 1/2 bardak küçük küçük kesilmiş kereviz yaprağı 1/3 bardak ince rendelenmiş havuç 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı keklikotu 1 tatlı kaşığı kekik 1/4 bardak doğranmış maydanoz Tuz ve biber Yağları tencereye koyun, soğan ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar beraber pişirip kereviz yaprağı, tuz, baharatlar ve suyunu koyun ve üzerini kapatın ![]() Önce orta ateşte 10 dakika ve sonra çok kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin ![]() Altını kapatıp ikiye katlanmış kağıt havluyu yemeğin üzerine koyup kapağı kapatın ![]() Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin ![]() Servis tabağına almadan önce mutlaka çatalla yavaşça karıştırın, kıyılmış maydanozla süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|