Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azeri, pilav, yemişli

Yemişli Azeri Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemişli Azeri Pilav



Malzemeler:

3 su b pirinç

300 gr kuzu eti

2 soğan

kestane

kuru kayısı

kuru mürdüm eriği

badem

yeşil fıstık

su, tuz

sıvıyağ


Hazırlanışı:


İlk olarak tencereye 300 grkuzu etini ilave edinEtlerin üzerine sıcak su ilave edip etleri haşlayın2 adet soğanı piyaz olarak kesinSoğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuru mürdüm eriği,kuru kayısı,badem haşlanmış kestane,yeşil fıstık ilave edin ve kavurmaya devam edin


Pilavı için tencereye sıvıyağ ilave edinÜzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurunDaha sonra kavrulan pirincin

üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirinServis tabağın pilavı alınÜzerine kavrulmuş olan etleri ilave edinEtlerin üzerine soğanlı yemişli malzemeleri ilave edip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.