3 Renkli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
3 Renkli Pilav![]() Malzemeler: 3 su b pirinçsafran maydanoz dereotu yeşil soğan tuz su sıvıyağ Etli kısım için: 200 gr kuzu eti1 soğan 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı su tuz sıvıyağ Ara katlar için: 1 su b nohut1 su b mısırHazırlanışı: Eti için eti sıvıyağda kavuramaya alın Etin rengi dönünce soğan ve sarımsağı ekleyin Defne yaprağını da ekleyerek kavurmaya devam edin Üzerine biraz su vererek suyunu çekene kadar pişirin![]() Pilav için tencereye pirinçleri alarak kavurun Kavrulunca suyunu vererek kapağı kapalı pişirin![]() Pilav pişince yeşil renkli pilav için pilavın 3’te birine dere otu ve maydanozu ekleyerek karıştırın ![]() Sarı pilav için ise biraz safranı suda bekleterek renginin çıkmasını sağlayın ![]() Pilavlar hazır olunca kek kalıbının altına sade pilavı koyun Üzerine nohut serpin Daha sonra sarı pilavı ve mısırı serpin En üst kata yeşil pilavı da ekleyerek servis tabağına ters çevirin Üzerine eti dökerek servis yapın![]() |
|
|
|