![]() |
Fransız Usulü Etli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Etli Pilavetli pilav nasıl yapılır - etli pilav tarifi - sebzeli pilav nasıl yapılırMalzemeler: 1-1,5 kg kuzu ön kol ya da but eti (kuşbaşı formunda doğranmış olmalı) 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı + 30 gr tereyağı 1 adet orta boy kuru soğan (8-10 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy havuç 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz, karabiber 4 çay kaşığı tatlı hardal 3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk bulyon atabilirsiniz) Varsa 1-2 adet büyük boy narın taneleri Tarifi: Kuşbaşı etin üzerine un serpip karıştırın ![]() Zeytinyağı ve tereyağını orta boy bir çelik tencerede ve orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ya da arpacık soğanlan ve pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlediğiniz sarımsakları aynı tencereye aktarıp orta ısılı ateşte 2-3 dakika kadar kavurun ![]() Rendelenmiş havucu rendelenmiş kerevizi ekleyip 2 dakika daha kavurun, tuz, karabiber ve hardalı da ilave edin ![]() Et ya da tavuk suyunu katıp önceden kavurduğunuz eti de ekleyin ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatarak eti kısık ateşte en az 1 saat kadar pişirin ![]() İyice yumuşayıp suyunu çeken etin üzerine nar tanelerini serpiştirin ![]() ![]() Not: Bu yemeği kulplan fırına dayanıklı çelik bir tencerede, su ve şarabı ekledikten sonra üzerini alüminyum folyoyla kapatarak da pişirebilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|