![]() |
Fırında Akdeniz Patlıcanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Akdeniz PatlıcanıMALZEMELER 4 adet uzun kemer patlıcan 1 diş sarmısak 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 5 adet orta boy domates 300 gr ![]() 1 çay kaşığ kekik 1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Öncelikle patlıcanları yıkayıp, kurulayalım ![]() ![]() ![]() Başka bir tarafta sarmısağı ayıklayıp, incecik kıyalım ![]() Kıymış olduğumuz sarmısakları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekikle karıştıralım ![]() ![]() ![]() Önümüze büyük bir fırın kabı ya da fırın tepsisini alalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığımız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirip, en son olarak da peynir dilimlerini yerleştirelim ![]() ![]() Yemeğimizi sıcak olarak servise sunalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|