![]() |
İzmir Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Pilavıizmir pilavı nasıl yapılır - tavuk suyuna pilav - kayısılı pilavMalzemeler 1 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı tuz 1 orta boy rendelenmiş soğan 5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı çam fıstığı 2 su bardağı tavuk suyu 2 adet ufak ufak doğranmış Kuru kayısı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı şeker Tuz,biber 500 grç kuşbaşı (Kayısı veya kuş üzümü kullanıcaksanız et kullanmayınız) Yapılışı 4 - 5 Kişilik Ayıkladığınız pirincin üzerine bir tutam tuz atarak sıcak suda ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Ceviz, kuş üzümü, tarçın, biber, tuz, şeker ve pirinci de ekleyerek bir defa karıştırın ve yüksek ateşte 5 dakika pişirin ![]() Ateşi kıstıktan sonra pirincin suyunu çekmesi için 15 dakika daha pişirmeye devam edin ![]() Ateşten alarak kapağı kaldırın, üstünü bir peçete ile örtüp kapağı kapatın ve 40 dakika kadar dinlendirin sonra servis yapın ![]() Not: Bu pilavı kuşbaşı et ile de deneyebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|