Safranlı Fıstıklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Fıstıklı PilavSafranlı Fıstıklı Pilav Tarifi - Safranlı Fıstıklı Pilavın Yapılışı - Safranlı Fıstıklı Pilav Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 2,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı toz safran 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ yeterince tuz Ön Hazırlık: 1 su bardağı ılık suyun içerisine safranı koyup karıştırın Pirinci nişastası gidene kadar yıkayıp, ılık suyun içerisinde 1 saat kadar bekleterek süzün ![]() Hazırlanışı: Pilavı pişireceğiniz tencereye sıvıyağı ve fıtığı koyarak, rengi değişene kadar kavurun Süzdüğünüz pirinci ekleyerek pirinçler taneleşene kadar kavurmaya devam edin Üzerine safranlı suyu, 1,5 su bardağı da normal su, tuz ve tereyağını koyup bir kez karıştırarak tencerenin kapağını kapatın Önce normal sonra en kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Demlenmesi için üzerine havlu kağıt kapatıp 15 dk bekletin Demlenen pilavı karıştırarak, sıcak halde iken servis yapabilirsiniz
|
|
|
|