İtalyan Usulü Cevizli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Cevizli MakarnaCevizli Makarna - İtalyan Makarnası Malzemeler: 1/2 kg makarna 1 bardak çeviz içi (kıyılmış) 1 fincan tereyağı 1 yumurta 6 iç ceviz (ayıklanmış) Yapılışı: Makarna haşlanır ve süzülür Kıyılmış ceviz içi ve erimiş tereyağ bir tavada, orta ısılı ateşte bir, iki dakika ısıtılır Sonra, ateşin altı kısılır, tavaya süzülmüş makarnalar boşaltılır ve iyice karıştırılır ![]() Diğer taraftan bir yumurta iyice çırpılır ve makarnanın üzerine dökülür, karıştırılır Makarnanın etrafı cevizlerle süslenir![]() alıntı |
|
|
|