Deniz Mahsülleri Fırın Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Fırın MakarnaMalzemeler 15 gr somon balığı 5 adet dilimlenmiş zeytin 1 çay kaşığı fesleğen Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri Yarım domates 1 adet taze soğan Yeteri kadar tuz, beyaz biber 1 su bardağı beşamel sos Yarım çay kaşığı toz muskat 1/6 paket fıran makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı) 15 gr fener balığı 15 gr lüfer 1 su bardağı fesleğenli domates sos 1/6 bağ taze nane Yemeğin Tarifi Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın![]() Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun![]() |
|
|
|