Acılı Makarna Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Makarna SosuAcılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı - Makarna Sosu Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları 25 gr katıyağ1 baş küçük soğan 2 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 adet küçük sakız kabağı 225 gr domates püresi2 çorba kaşığı ince çentilmiş maydanoz Yeterince tuz YAPILIŞI: Bir tavaya katıyağı koyup hafif ateş üzerinde eritiniz İçine çok ince rendelenmiş soğanı, ince çentilmiş sarımsağı, kırmızı pul biberi ve bir tutam tuz atarak, 10 dakika karıştırarak pişiriniz Üzerini kazıyıp ceviz büyüklüğünde doğrayınız Tavanın kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişiriniz Konserve doma-tes püresi ve yarım bardak sıcak su ilave ederek 5 dakika daha tavanın üstünü kapatarak pişiriniz Beş dakikanın sonunda salçanızı istediğinizden fazla sulu olmuşsa bu sefer suyunu çektirmek için ağzı açık olarak bir süre daha karıştırarak pişiriniz İstediğiniz cins makarnayı 5-6 dakika kaynar tuzlu, yağlı suda haşlayınız Makarnaları soğuk sudan geçirmeden süzünüz (Soğuk sudan geçirirseniz makarna hamurunun pişmesi durur ve sertleşir) hazırladığınız salçayı sıcak sıcak üstüne döküp hemen ikram ediniz Unutmayın tabağınızda salçanın içinde makarnanız pişmeye devam edecektir
|
|
|
|