Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, terbiyeli

Terbiyeli Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kebap



Terbiyeli Kebap tarifi - Terbiyeli Kebap yapilisi

Malzemeler

• 1,5 kg Kuzu Kol veya But

• /2 su bardağı un

• 4/3 su bardağı Yoğurt

• 4,5 bardak su

• 1,5 çorba kaşığı salça

• 1 adet soğan

• 1 su bardağı Kaşar

• Tuz, karabiber

• Kırmızı toz biber

Tarif


Geniş bir tencerede eti yeteri kadar su ve tuz koyarak kaynatın Başka bir kapta unu, yoğurdu ve salçayı karıştırın Kaynamakta olan suya azar azar ekleyin Kabuklarını soyduğunuz soğanı da bütün olarak tencereye atın Et pişince bu sosu süzgeçten geçirin ve soğanı, karışımın içinden çıkarın Pişen eti bir fırın tepsisine koyun Süzdüğünüz sosu etin üzerine dökün Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin Etin üzeri kızarınca kaşar peyniri rendesi serpip peynir eriyene dek bir süre daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.