Antakya Kuşbaşı Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antakya Kuşbaşı KebabıKuşbaşı Kebabı Tarifi - Kuşbaşı Kebabı Yapılışı - Kuşbaşı Kebabı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Kebabı Malzemeleri MALZEMELER Zerzevatı için: 250 gr Kuzu Bonfile1 küçük kuru soğan 50 gr kuyruk yağı1 tatlı kaşığı sumak 1/2 demet maydanoz 1/2 limon,Taze nane 1 adet kebap ekmeği YAPILIŞI Etler tuzlanır İki kuşbaşı, bir kuyruk yağı olmak üzere şişe geçirilir Yavaş kömür ateşine konularak pişirilir Öbür yanda soğanlar piyaz şeklinde doğranır Su mak ve maydanoz eklenerek karıştırılır Bir tabağa alınıp üstüne etler şişten çıkarılarak serilir Üzeri lavaş ekmeği ile örtülüp ayrı bir tabakta taze nan e ve limon la beraber servis edilir![]() Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak |
|
|
|