Zeytinli Biftek - İspanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Biftek - İspanyaZeytinli Biftek Tarifi - Zeytinli Biftek Yapılışı - Zeytinli Biftek Nasıl Yapılır - Zeytinli Biftek Malzemeleri 500 gr biftek (şerit şerit doğranmış) 2 adet patates 10 adet siyah zeytin 2 adet dolmalık biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kekik 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı karabiber Az su 2 adet kırmızı soğan (piyazlık) 10 adet siyah zeytin (çekirdeksiz) 2 tablet Knorr Et Bulyon Hazırlanışı 1 Yayvan bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp etlere renk verdirin![]() 2 Etler renk alınca piyazlık doğranmış kırmızı soğanları, ezilmiş sarımsakları, kıyılmış dolmalık biberleri ve sirkeyi ekleyip kavurun![]() 3 Salçayı ekleyip kavurun![]() 4 En son olarak içine doğranmış patatesleri, zeytinleri, Knorr Et Bulyon’u, şekeri, kekiği, karabiberi ve suyu koyup pişirin![]() 5 Sıcak olarak servis edin
|
|
|
|