Yoğurtlu Muhacir Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Muhacir KöftesiMalzemeler: Köfte harcı için - 500 gr köftelik kıyma - 1 adet orta boy kuru soğan - 1 adet yumurta - 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası - 5 dilim bayat ekmek içi -1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için - 1 yemek kaşığı un - 1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için - 2 su bardağı yoğurt - 2 adet yumurta - 2 yemek kaşığı un - 3 diş dövülmüş sarımsak ![]() - 1 yemek kaşığı tereyağı ![]() - 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ![]() Tarifi: Öncelikle, derin bir kaba, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, nişastayı, kabuklan çıkartılıp ufalanmış ekmek İçini, tuzu ve karabiberi koyun Sonrada yoğurmaya başlayın![]() iyice yoğurduğunuz köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp, iki eliniz arasında yuvarlayarak parmak şekline getirin ![]() Köfteleri, bir tabağa serpiştirdiğiniz una bulayarak kızgın yağda hafifçe kızartın Sonrada kenarları yüksek orta boy bir fırın kabına yan yana dizin![]() Öte yandan, üzeri için; yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın Sonra bu sosu köftelerin üzerinde gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında, köfteler iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin![]() Çıkardıktan sonra üzerine, tereyağında 1 dakika kadar kavurduğunuz pulbiberli sosu gezdirtip servise sunun
|
|
|
|