Tas Kebabi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tas KebabiMALZEMELER 1/2 kg ince kusbasi dogranmis dana eti 1 cay bardagi sivi yag 2-3 adet domates Yarim corba kasigi dometes salcasi 3 dis sarimsak 1 orta boy sogan 1 cay kasigi kekik 1 cay kasigi karabiber Yarim cay kasigi kirmizi biber YAPILISI Soganlari yemeklik sekilde dograyin, sarimsaklaridada ince sekilde dograyin ya da presten gecirip yag koyulmus tencereye ilave edip hafif pembelesinceye kadar karistirin Daha sonra kusbasi dogranmisetleride üzerine döküp karistirin ![]() ![]() ![]() Etlerimiz hafif kavrulduktansonra dometes ile salcayi ilave edip en son olarak baharatlarida ilave edip karistirin ![]() ![]() Cok kisik ateste pisirmeye devam edinetler suyunu biraktiginda tuzunuda ilave edip suyunu cekene kadar pisirmeye devam edin ![]() ![]() Yarim saat pisirme süresindensonra tas kebabi servise hazir hale geldi ![]() Arzuya göre pilavikaseye koyup servis tabagina ters cevirmek süretiyle yaninada tas kebabi ilave edilerek servis edilebilir ![]() ![]() ![]() Püf noktasi ![]() Bu tarz et yemeklerinden önce kusbasi yadabiftek gibi kirmizi etleri bir derin kaba koyup üzerine bir parmak gecicek sekilde süt onun üzerine de bir bardakda maden suyu (mineralwasser) ilave edip 2 saat kadar dinlenmeye birakin ![]() ![]() ![]() Bu karimsim etleri yumusatarak icinde kalmis kani disari alir yemekleriniz ve izgaralariniz daha lezzetli olur ![]() ![]() deneyenlere afiyet olsun |
|
|
|